Csőben sült sonkás kocka

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csőben sült sonkás kocka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sonka
25 dkg kockatészta
3 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál reszelt sajt
1 dl tejszín
2 dl tejföl
2 db tojás
igény szerint darabolt vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint szerecsendió
A kikenéshez:
kevés vaj
A szóráshoz:
igény szerint zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A kockatésztát sós vízben roppanósra (al dente) főzzük. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük és lecsöpögtetjük.

2. Ezalatt a sonkát kis kockákra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgájukat a tejföllel, a tejszínnel és créme fraiche-sel elkeverjük. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott sonkát, és erőteljesen megízesítjük. Belekeverjük a nem túl puhára főtt kockatésztát, és szükség esetén utánaízesítjük.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy megfelelő méretű tálat vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk.

4. A tojásfehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. A masszát a tálba töltjük, és a tetejére vajdarabkákat teszünk. Megszórjuk a reszelt sajttal kevert zsemlemorzsával, majd 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Zöld salátalevelekkel díszítve tálaljuk.

Az osztrák társadalmat élénken foglalkoztatja a kérdés: át kell-e sütni vagy sem a sonkás kockát. A sonkás kocka kedvelőinek van ugyanis egy frakciója, amelyik egyértelműen előnyben részesíti a vajas tészta és a finom sonka tiszta ízét. Náluk tojásos massza és sütés nélkül kerül a kockatészta a tányérra. Ez is sonkás tészta, ha nem is az eredeti formája...
Csőben sült sonkás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3960 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Csőben sült sonkás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
bevásárlólista