Breton saláta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Breton saláta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szívkagyló
5 dkg finomra vágott mogyoróhagyma
½ dl tárkonyecet
1 csipet szárított kakukkfű
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
10 dkg finomra vágott tárkony
20 dkg hüvelyes zöldborsó
20 dkg fehér, apró szemű bab
20 dkg fehér, nagy szemű bab
20 dkg vörösbab
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
kevés friss babérlevél
kevés friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A háromféle babot külön edényben sós vízben, egy-egy kis csokor friss kakukkfűvel és babérlevéllel megfőzzük. A főzési időt a bab zsengesége határozza meg.

2. A kagylóféléket lekeféljük, alaposan megmossuk. A fehérborral, a szárított kakukkfűvel, a finomra vágott mogyoróhagymával és petrezselyemmel, kevés borssal együtt addig főzzük, amíg ki nem nyílnak. Háromnegyed részét kiszedjük a kagylóhéjból, a többit félretesszük a díszítéshez.

3. Sós vízben megfőzzük az ehető héjú zöldborsót, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

4. A mogyoróolajból, a tárkonyecetből, a finomra vágott tárkonyból és a maradék mogyoróhagymából elkészítjük az öntetet. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Egy salátástálban óvatosan összekeverjük az öntettel a háromféle főtt, lecsepegtetett babot és a kagylók húsát. Az így elkészített breton salátát ehető hüvelyű zöldborsóval és az erre a célra félretett héjas kagylókkal díszítjük (a fekete kagylókról az egyik héjat leszedjük).

A breton saláta akkor igazán finom, ha fejtett babból készül. Ennek szezonja júliustól szeptemberig tart. Friss fejtett bab hiányában szárazbabot is használhatunk. Ilyenkor a babot legalább 2 órára hideg vízbe áztatjuk, és az egyes adagokat kétfelé osztva lassú forralással megfőzzük (vigyázva, hogy ki ne fusson).
Breton saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1976 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Breton saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
google+