Bundás zöldség szilvamártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bundás zöldség szilvamártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csiperkegomba
20 dkg cukkini
20 dkg brokkoli
20 dkg karfiol
100 dkg kókuszzsír
10 dkg töltött zöld olívabogyó
1 csomó petrezselyem
A mártáshoz:
20 dkg szilvabefőtt
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 késhegynyi frissen reszelt gyömbér
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg chiliketchup
5 dkg ketchup
2 dkg vaj
1 kisebb friss chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tésztához:
1 kis doboz sáfrány
5 dkg olvasztott vaj
20 dkg liszt
2 db tojás

Elkészítés:

1. A zöldséget megmossuk és megtisztítjuk. A karfiolt és a brokkolit kis rózsákra szedjük. A cukkinit felszeleteljük. Az édesköménygumót leveleire bontjuk és nyársra tűzhető nagyságú darabokra vágjuk. A csiperkegombát meghámozzuk és nagyságától függően félbevágjuk vagy egészben hagyjuk. A petrezselymet a szárán hagyjuk, valamennyi zöldségfélét, a petrezselymet és az olajbogyót elrendezzük tányérokon, s odakészítjük a fondütál mellé. A kókuszzsírt a fondütálba rakjuk, és a tűzhelyen felhevítjük.

2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a tojássárgájával, a száraz fehérborral és a vajjal sűrű masszává keverjük, majd a sáfrányt is beledolgozzuk. A tojásfehérjét kevéske sóval kemény habbá felverjük és a masszához forgatjuk. A fondütálat a felhevített vajjal a forró asztali rezsóra állítjuk.

3. A zöldségdarabokat egyenként fondüvillára tűzzük, a tésztába mártogatjuk, kissé lecsöpögtetjük, és a forró zsírban megsütjük.

4. A szilvamártáshoz a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A chilit megtisztítjuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A vajat felhevítjük. A forrón habzó vajban megpirítjuk a hagyma-fokhagyma keverékét és a szalonnát. Belerakjuk a chilit, ráöntjük a szilvakompótot, és kb. 10 perc alatt jól megfőzzük. A mártást szitán áttörjük és újra feltesszük melegedni. Belekeverjük a paradicsom-és a chiliketchupot, a cukrot és az ecetet. Sóval, borssal, fahéjjal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Bundás zöldség szilvamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Bundás zöldség szilvamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
szólj hozzá, értékelj