Bloody Mary relish

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bloody Mary relish
Adag: 1 adag (1.3 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál vodka
130 dkg érett paradicsom
2 teáskanál Worcestershire szósz
1 teáskanál Tabasco-szósz
1 evőkanál kristálycukor
1 ¾ dl fehérborecet
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db apróra vágott zellerszár
2 evőkanál
1 nagyobb kígyóuborka

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a paradicsomot. Hámozzuk meg az uborkát és a magjait vágjuk ki. A húsát vágjuk apróra, a magokat dobjuk ki. Rétegezzük a zöldségeket mély tál fölé helyezett szűrőbe, minden réteget hintsünk meg kevés sóval. Fedjük le, és éjszakára tegyük a hűtőbe.

2. Másnap hideg, folyó víz alatt mossuk le a paradicsomot és az uborkát, hogy a só nagy részét eltávolítsuk. Csepegtessük le alaposan, majd tegyük egy fazékba (a tálba csepegett sós zöldséglevet öntsük ki).

3. Adjuk hozzá a zellert, a fokhagymát, az ecetet és a cukrot, és lassan, kis lángon forraljuk fel.

4. Fedő nélkül, néha megkeverve főzzük a zöldségeket körülbelül 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lé nagy része elpárolog.

5. Húzzuk le a fazekat a tűzről és hagyjuk állni körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a vodkát, a Tabasco- és a Worcester-szószt és keverjük össze.

6. A forró relisht kanalazzuk meleg, sterilizált üvegekbe, hagyjuk kihűlni, majd zárjuk le. Hűtőszekrényben legalább 1 hétig érleljük. Ezt a relisht 3 hónapon belül használjuk el. Miután kinyitottuk, hűtőben tároljuk és 1 hónapon belül fogyasszuk el.

Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Rendkívül friss ízű relish, mely a paradicsom, a zeller és az uborka eltérő állagával ideális egy nyári étkezéshez. Különleges alkalmakkor friss osztrigával kínálhatjuk.
A paradicsomokat hámozás előtt mártsuk 30 másodpercre forró vízbe, így a bőrüket sokkal könnyebb lesz lehúzni.
Bloody Mary relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Bloody Mary relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
tippek, fortélyok