Rakott karfiol

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rakott karfiol
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg burgonya
50 dkg karfiol
ízlés szerint
A mártáshoz:
½ csokor petrezselyem
3 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
7 dkg sajt
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük. Közben a kockára vágott burgonyát ugyancsak sós vízben 15 percig főzzük.

2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük a tejjel (1. kép). Állandó keverés mellett besűrítjük. Belekeverjük a reszelt sajt felét, az apróra vágott petrezselyem felét. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A karfiolt tűzálló tálba tesszük. A karfiolrózsák közé koktélparadicsomot dugunk. Beborítjuk az előfőzött burgonyával (2. kép). Leöntjük a sajtmártással. A tetejét megszórjuk még egy kis reszelt sajttal (3. kép).

4. Előmelegített, 180°C-os sütőben 20 percig sütjük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal és 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Rakott karfiol Rakott karfiol Rakott karfiol
Karfiol helyett vagy mellett brokkolival is készíthető.
Rakott karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 932 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Rakott karfiol
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
recepttár