Baconos fésűkagyló-saláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Baconos fésűkagyló-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet baconszalonna
50 dkg fésűkagyló
6 dkg reszelt parmezán sajt
6 dkg kruton
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
Az öntethez:
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 evőkanál majonéz

Elkészítés:

1. A mustáros öntethez keverjük ki a majonézt az olajokkal, az ecettel és a mustárral, és tegyük félre.

2. A saláta készítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben magas hőfokon, és süssük benne a fokhagymát és a fésűkagylót, míg puha nem lesz (2-4 perc). Szedjük ki a serpenyőből, és tegyük félre. Fontos, hogy ne süssük túl a fésűkagylót. A kisebb fésűkagylóknak 2-3 perc is elég.

3. Tegyük az összevagdalt bacont ugyanebbe a serpenyőbe és közepes láng fölött süssük ropogósra, 5 perc alatt. Csöpögtessük le egy papírtörlőn.

4. Tegyük a salátát egy nagy salátástálba, adjuk hozzá az öntetet, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a bacont, a kenyérkockát és a parmezánt is, és keverjük össze ismét. Helyezzük a saláta tetejére a fésűkagylót, és tálaljuk.

Kruton

Kruton
2-3 szelet szikkadt fehérkenyér
2 evőkanál olívaolaj

A kruton készítéséhez levágjuk a kenyérszeletek héját, majd a szeleteket 5 mm-es kockákra vágjuk. Egy vastag aljú serpenyőben, a felhevített olívaolajban, állandó kevergetés és rázogatás mellett, megpirítjuk a kockákat. Az egyenletesen megpirult kockákat papírtörlőre szedjük, és félretesszük.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Baconos fésűkagyló-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1681 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
Baconos fésűkagyló-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
google+