Sült alma

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült alma
Eljárások: kimagozás, sütés, töltés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db alma
2 dkg porcukor
5 dl víz
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. Mossuk meg az almákat, és távolítsuk el a magházukat almakiszúróval avagy késsel. Fél magasságban vágjuk be körben az almák héját.

2. Tegyük őket mélyebb tálba, közepükbe töltsünk vajat és cukrot, öntsünk vizet a tál aljára.

3. Behelyezve a sütőbe, süssük 200 fokon kb. 45 percig.

4. Amikor megsültek, rakjuk őket arra a tálra, amelyen tálaljuk. Tegyünk lekvárt a közepükbe, hintsük meg porcukorral, és öntsük köréjük az alma levét. Langyosan tálaljuk.

Sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Sült alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
cikkek