Csokoládés édesség

Marquise

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés édesség
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
25 dkg csokoládé
1 adag vaníliakrém
25 dkg vaj

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg gőz fölött a csokoládét és a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot és a tojássárgákat, aztán pedig a keményítőt és a tojáshabot.

2. Öntsük kivajazott és lisztezett charlotte-formába, és tegyük közepesen meleg (180 fokos) sütőbe. Amikor kész, hagyjuk kihűlni. Borítsuk ki a formából, és vaníliamártással tálaljuk.

Vaníliakrém

Vaníliakrém
0.5 rúd vanília
5 dl tej
12.5 dkg kristálycukor

1. Vastag falú lábosban forraljuk fel a tejet a vaníliával. (a lábost előtte öblítsük ki!) Habverővel habüstben keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral.

2. Adjuk hozzá, folytonos kevergetés közben a forró tej harmadát, aztán a maradékot. Vigyázzunk, hogy a tej rá ne égjen az edényre, aztán lassú tűzön fakanállal kevergetve melegítsük fel a keveréket. Akkor jó a krém, ha nem folyik le a kanálról. Nem szabad forrnia a krémnek, mert a tojássárgák megcsomósodnak.

3. Amikor megfőtt a krém, szűrjük át. Helyezzük az edényt hideg vízfürdőbe, s kevergessük a krémet, hogy gyorsabban kihűljön. Kihűlés után tegyük a hűtőbe.

Csokoládés édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1674 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Csokoládés édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
hírlevél