Vékonymetélt brokkolis-pisztáciás mártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vékonymetélt brokkolis-pisztáciás mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zöld vékonymetélt
10 dkg pisztácia
50 dkg brokkoli
2 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk és rózsáira szedjük, amelyeket forrásban lévő, sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzünk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre pároljuk. A brokkolirózsák negyedét durván összevágjuk, és a mogyoróhagymához adjuk.

2. Belekeverjük az alaplét és a créme fraiche-t. A pisztácia felét finomra daráljuk, és szintén hozzáadjuk. Gyorsan felforraljuk, majd levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Beletesszük a maradék brokkolit és a kapribogyó felét, jól összekeverjük, és újra felmelegítjük.

3. Közben a csomagoláson található utasítás szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Összekeverjük a mártással, tányérokra szedjük, majd megszórjuk a maradék kapribogyóval és az összevágott pisztáciával.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vékonymetélt brokkolis-pisztáciás mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Vékonymetélt brokkolis-pisztáciás mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
ételfotó