Bécsi csontleves

Rindsknochensuppe

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bécsi csontleves
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis darab kockára vágott marhahús
1 csomó leveszöldség
1 szál újhagyma
1 kis darab szerecsendió
1 szem szegfűszeg
1 ágacska lestyán
igény szerint étolaj
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint
néhány szál sáfrány
pár szem bors

Elkészítés:

1. A húst (amely lehet például oldalas vagy szegy) és a húsos csontot hideg víz alatt alaposan megmossuk.

2. A leveszöldséget nagy kockákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk és a csonttal együtt az olajon kicsit megfuttatjuk, majd 1,5-2 liter hideg vízzel felöntjük.

3. A húst és a fűszereket (az ételízesítő és a só kivételével) hozzáadjuk, és fölforraljuk. A húst visszatesszük, majd a levest lefedve legalább 60 percig főzzük, de nem lobogva, hanem csak gyöngyözve. (Mennél hosszabban fő, annál jobb lesz az íze.)

4. Leszűrjük és erőteljesen megsózzuk, esetleg ételízesítővel utánaízesítjük.

Bécsi csontleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Bécsi csontleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
most van szezonja