Sült-főtt tengeri hal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál víz
2 szál zöldhagyma
½ szál sárgarépa
½ db zöldpaprika
3 db szárított kínai júdásfüle gomba
1 evőkanál chiliszósz
½ teáskanál barna cukor
1 evőkanál világos szójaszósz
6 dkg konzerv bambuszrügy
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál kukoricaliszt
1 kisebb tojásfehérje
1 teáskanál rizsbor
vagy
1 teáskanál száraz fehérbor
igény szerint olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított kínai gombát 30 percre meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Az áztatóvizet félretesszük. A gombát vékonyan felszeteljük.

2. A halat hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Éles késsel kis kockákra vágjuk (1. kép). Besózzuk. Tálban összekeverjük a felvert tojásfehérjét a kukoricaliszttel. Beleforgatjuk a haldarabokat úgy, hogy mindenütt befedje (2. kép).

3. Wokban bő olajat forrósítunk. Beletesszük a bundázott haldarabokat. 1-2 percig sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

4. A wokból az olajat kiöntjük, csak 1 evőkanálnyit hagyunk benne. Beletesszük a frissen lereszelt gyömbért, a karikára vágott zöldhagymát és a zúzott fokhagymát (3. kép). Fél perc pirítás után hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet. 3 percig kevergetve pirítjuk.

5. Belekeverjük a cukrot, szójaszószt, chilimártást, a kínai rizsbort vagy száraz fehérbort és a vizet. Felforraljuk, beletesszük a sült haldarabokat. 1-2 percig főzzük.

6. Meglocsoljuk a szezámolajjal és előmelegített tálba halmozzuk.

Sült-főtt tengeri hal Sült-főtt tengeri hal Sült-főtt tengeri hal
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Sült-főtt tengeri hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Sült-főtt tengeri hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
recept beküldése