Tökkrémleves
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint balzsamecet
vagy
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és a húsát darabokra vágjuk.
2. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. Egy nagy lábosban szétfolyatjuk a vajat, megpároljuk benne a hagymát, belekeverjük a tököt. Ráöntjük a levest, lefedjük és felforraljuk. Közepes lángon 10-15 percig forraljuk, amíg a tök megpuhul.
3. Rúdmixerrel pürésítjük, erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal és citromlével vagy balzsamecettel.