Tökkrémleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tökkrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg pézsmatök
2 evőkanál vaj
1 fej hagyma
ízlés szerint balzsamecet
vagy
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és a húsát darabokra vágjuk.

2. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. Egy nagy lábosban szétfolyatjuk a vajat, megpároljuk benne a hagymát, belekeverjük a tököt. Ráöntjük a levest, lefedjük és felforraljuk. Közepes lángon 10-15 percig forraljuk, amíg a tök megpuhul.

3. Rúdmixerrel pürésítjük, erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal és citromlével vagy balzsamecettel.

Tökkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Tökkrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
recepttár