Gazpacho

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gazpacho
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg érett paradicsom
1 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
3 szelet fehérkenyér
3 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 2-3 paradicsomot későbbre félreteszünk. A többit 1 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük. Bekarcoljuk a héját, és lehúzzuk. A húsát kisebb darabokra vágjuk.

2. Az uborkát megmossuk és elfelezzük, az egyik felét félretesszük. A többit meghámozzuk, és darabokra vágjuk. A paprikát elfelezzük, megmossuk. Az egyik felét kockákra vágjuk.

3. Egy fej hagymát meghámozunk és fölaprítunk, a fokhagymát meghámozzuk. Mindkettőt a fölaprított zöldségekkel együtt turmixgépben pürésítjük, 2 szelet kenyeret meglocsolunk az ecettel és 1,5 dl vízzel. Az olajjal együtt a zöldségekhez adjuk, és az egészet krémesre pürésítjük. Sóval és borssal fűszerezzük. Lefedve 120-180 percre behűtjük.

4. Azután a maradék zöldséget nagyon apró, a maradék kenyeret pedig nagyobb kockákra vágjuk, és a vajban ropogósra pirítjuk. A zöldséget és a kenyérkockákat a hideg levesbe szórjuk.

Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1199 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
bevásárlólista