Narancsos édeskömény-saláta

Insalata di arance

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos édeskömény-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lédús narancs
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
vagy
1 ág rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Ha fonnyadtnak vagy barnának látszik, leszedjük az édeskömény külső rétegét.

A vastag, zöld szárakat szintén levágjuk. A zöldjét lecsípjük és félretesszük. Megmossuk az édesköményt, és előbb hosszában negyedekre, majd ferdén vékony szeletekre vágjuk.

2. Meghámozzuk a narancsot, még a fehér hártyát is lefejtjük róla. Ezután vékony szeletekre vágjuk, a kicsorgó levet egy tálkába gyűjtjük.

3. Négy tányéron elosztjuk először a narancsot, azután az édesköményt és az olajbogyót. Megmossuk a rozmaringot, lecsipkedjük a leveleit, és apróra összevagdaljuk. Ezt és az édeskömény zöldjét rászórjuk a salátára. Az ecetet, sót és olajat összekeverjük a narancslével, meglocsoljuk vele az édesköményt, és tálaljuk.

Narancsos édeskömény-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 925 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Narancsos édeskömény-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
google+