Saláta parmezánnal

Rucola e radicchio con parmigiano

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saláta parmezánnal
Eszközök: kés, reszelő, turmixgép
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb csokor rukkola
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom
1 kisebb csomó petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Leszedjük a rukkoláról a fonnyadt leveleket, a vastag szárakat is lecsípjük. Leveleire szedjük a radicchiót, és a rukkolával együtt megmossuk, majd szárazra rázzuk. A radicchiót darabokra tépkedjük.

2. A megmosott petrezselyemzöld leveleit letépkedjük. Forró vízben jól megmossuk a citromot, a héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.

3. Turmixban felaprítjuk a petrezselyemzöldet 2 evőkanál citromlével és az olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a citromhéjat.

4. A rukkolát és a radicchiót lazán összekeverjük a mártással, és szétosztjuk tányérokra.

A parmezánból uborkaszeletelővel leheletfinom forgácsokat reszelünk a salátára. Ne nyomjuk erősen a reszelőre a sajtot, hogy a forgácsok valóban vékonyak legyenek. Frissen fogyasszuk.

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Az öntet nagyon jól illik nyers, leheletvékonyra szeletelt sampinyonhoz is.
Saláta parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1825 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Saláta parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
pinterest