Bárány citromos-rozmaringos pácban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárány citromos-rozmaringos pácban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os báránycomb
1 evőkanál kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma
A páchoz:
6 ág rozmaring
1 db vékonyra szeletelt citrom
4 evőkanál olívaolaj
4 szál kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egyenlő távolságban szúrjuk meg a báránycombot és a résekbe tegyünk egy-egy szeletke fokhagymát.

2. Helyezzük a bárányt egy tepsibe. A tetején rendezzük el a citromszeleteket és a zöld fűszereket.

3. Keverjük össze a bort és az olajat sóval és borssal, és öntsük a bárányra. Fedjük le és hűvös helyen hagyjuk pácolódni 4-6 órán át. Időnként forgassuk meg.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat), majd süssük a bárányt 450 grammonként 25 percig plusz további 25 percig. A sütés közben alkalmanként locsoljuk meg a páclével.

5. Amikor a bárány megsült, tegyük egy átmelegített tálra. A tepsiből öntsük le a felesleges zsiradékot. A kukoricalisztet keverjük el egy kevés hideg vízzel, és öntsük a tepsiben lévő szafthoz. 2-3 percen át mérsékelt tűzön főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

A báránycombot pácoljuk be, majd egész éjszakára tegyük a hűtőbe. Ennyi idő alatt az ízletes fehérboros pác jól átjárja a húst és fenséges ízt ad neki.
A citromos-rozmaringos pácot csirkéhez is felhasználhatjuk, de akkor a húst pác nélkül kell sütnünk, különben túl rágós lesz. Ilyenkor a pácot a pecsenyemártás készítésénél használjuk fel.
Bárány citromos-rozmaringos pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4006 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Bárány citromos-rozmaringos pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
facebook