Gyors lasagne

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyors lasagne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg puha ricotta sajt
16 db tésztalap
30 dkg mélyhűtött zöldborsó
20 dkg főtt sonka
vagy
30 dkg lazac
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fenyőmag
1 csokor bazsalikom
½ db citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
10 dkg tejszín
2 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
vagy
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először kiszedjük a borsót csomagolásból, széttördeljük és hagyjuk felengedni.

2. A tésztát illetően ezúttal nincs választási lehetőségünk, azt egyszerűen meg kell főzni. Tehát egy nagy fazékba 4-5 liter vizet öntünk, és hozzáadunk 1 evőkanálnyi sót. Felforraljuk, és félkeményre főzzük benne a tésztalapokat. Ha ez megvan, lecsepegtetjük őket, de vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze.

3. A lazacot átvizsgáljuk a szálkák miatt. Ha találunk benne, csipesszel kihúzogatjuk. Apróra összevagdaljuk a halat vagy finom csíkokra vágjuk a sonkát.

4. Egy tálban elkeverjük a ricottát, a tejszínt, a citromlevet és a citromhéjat, majd megsózzuk és megborsozzuk. Megmossuk a bazsalikomot, leveleit letépkedjük, de nem vágjuk fel.

5. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (a légkeverésest már most 200 fokra kapcsoljuk), és előkészítünk 4 tűzálló tálkát. Vagy egy nagy laposat.

6. A formák mindegyikébe kerül 1 tésztalap, ezt befedjük egy kevés lazaccal (sonkával), borsóval és és bazsalikommal, megkenjük ricottával, és egy másik tésztalappal betakarjuk. Ismét lazac (sonka), borsó, bazsalikom és ricotta, míg a tálak megtelnek (tálanként 4 tésztalap legyen). A nagy tálba négy adagot rétegezzünk egymás mellé.

7. Végül elkeverjük a fenyőmagot a sajttal, és a lasagnére szórjuk. A forró sütő középső részén, közepes hőmérsékleten 10 percig sütjük, míg a felülete enyhén megpirul. A tálban tesszük az asztalra.

Gyors lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 775 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Gyors lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
bevásárlólista