Pizza paradicsomszósszal és mozzarellával

Pizza margherita

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pizza paradicsomszósszal és mozzarellával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg mozzarella sajt
1 csokor bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
4 adag pizzatészta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát, és amíg kel, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 evőkanál olívaolajat, és beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Összevágjuk a paradicsomot, és levével együtt a serpenyőbe öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és 20 percig kevergetés mellett főzzük.

2. Enyhén beolajozzuk a sütőlapot, és a tésztát közvetlenül ezen nyújtjuk vékonyra. A széleken azért maradjon egy kicsit vastagabb. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (a légkeverésest 200 fokra).

3. A paradicsomszószt szétterítjük a tésztán. Felszeleteljük a mozzarellát, lecsipkedjük a bazsalikomleveleket. Mindkettőt a szósz tetejére tesszük, és rálocsoljuk a maradék olajat.

4. A pizzát kb. 25 percig sütjük a sütő középső részén. A sajtnak meg kell olvadnia, nem szükséges megpirulnia.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Pizzatészta

Pizzatészta
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg liszt
1.5 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
ízlés szerint
A gyúráshoz::
igény szerint liszt

1. Egy tálba öntjük a lisztet, és elkeverjük egy nagy csipet sóval és az olajjal. Szétmorzsoljuk az élesztőt, és a langyos vízben felfuttatjuk.

2. A tálban először jól összekeverjük az egészet, utána már könnyebben megy a nyújtódeszkán. Megszórjuk egy kis liszttel, és a tésztát erőteljesen átgyúrjuk, míg szép selymes és sima lesz, vagy amíg a karunk bírja...

3. A tésztagolyót visszatesszük a tálba, letakarjuk egy konyharuhával, és várunk. Úgy 30-45 perc múlva a tészta kb. a duplájára dagad, így készen áll a sütésre.

Pizza paradicsomszósszal és mozzarellával
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Pizza paradicsomszósszal és mozzarellával
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
pinterest