Meggyes fagylalt

| Meggyes fagylalt receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meggyes fagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl habtejszín
1 teáskanál vaníliaaroma
2 és fél dl tejföl
A szószhoz:
30 dkg meggy
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál kristálycukor
vagy
3 evőkanál befőzőcukor
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A tejfölt, a tejszínt (30 %-ost válasszunk hozzá) és a sűrített tejet egy kézi habverővel homogén állagúra keverem, a vaníliaaromát is hozzáadom. Az elkészült fagyialapot pár órára hűtőbe teszem, hogy biztosan hidegen kerüljön a fagyigépbe.

2. A kimagozott meggyet egy kisebb lábasban felteszem főni a cukorral és a citromlével együtt, egy kevés szerecsendiót is hozzáreszelek. Lassú tűzön addig forralom, amíg a meggyszemek egy kicsit megpuhulnak és levet eresztenek, de még egyben maradnak. A meggyszószt leveszem és félre rakom hűlni.

3. A hideg alapkrémet a fagyigépbe kanalazom, és 30-40 percig hagyom, hogy kikeverje a fagylaltot.

4. A fagyialapot egy zárható dobozba szedem, elegyengetem, végül a tetejére öntött meggyszószt egy kanál segítségével kicsit beledolgozom az alapkrémbe.

Az elkészült fagyiallapal elégedett voltam, hozta a krémességet, amit vártam tőle, és a belekevert savanykás, meggyes öntet nagyon jól passzolt a sűrített tej enyhe sziruposságához.
Meggyes fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Meggyes fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
vegetáriánus ételek