Tengeri süllő narancsos-borsos pácban

| Pácolt-sült tengeri süllő receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tengeri süllő narancsos-borsos pácban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A páchoz:
2 kisebb narancs
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál almaborecet
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Jegyezzük fel a közepes méretű hal tömegét. Éles késsel 3-4 helyen irdaljuk be a hal mindkét oldalát.

2. Egy hőálló edényt béleljünk ki alufóliával. (Ha nincs elég nagy hőálló tálunk, amibe belefér a hal, tegyük pácolni egy tálalótálra, a sütéshez pedig helyezzük át sütőlemezre vagy tepsibe.) Hámozzuk meg és szeleteljük fel a hagymát és a narancsokat. Tegyük a hagyma és a narancs felét a tálba, helyezzük rá a halat, majd fedjük be a maradék hagymával és naranccsal.

3. Keverjük össze a pác többi hozzávalóját és öntsük a halra. Hajtsuk rá a fóliát, hogy a halat tökéletesen betakarja, és hagyjuk állni 4 óra hosszat.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Ha a fólia tökéletesen zár, a páclé nem csorog ki. Süssük a halat 45 dekánként 15 percig, plusz további 15 percig. A szaftjával tálaljuk.

Íme egy tökéletes, könnyű pác egészben sült halakhoz - ebben a receptben tengeri süllőhöz, de tengeri pisztrángot vagy tengeri durbincsot is elkészíthetünk ily módon. Mivel ez egy nagyon aromás pác, ezért az elkészült halat csak friss zöldfűszerrel kell meghinteni, és máris tálalható.
Tengeri süllő narancsos-borsos pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1831 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Tengeri süllő narancsos-borsos pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
lexikon