Füstös paradicsomsalsa

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Füstös paradicsomsalsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet húsos, sovány füstölt szalonna
45 dkg paradicsom
1 db lime leve
1 evőkanál füstízű pác
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál olaj
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
3 evőkanál apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomokat helyezzük tűzálló tálba, öntsünk rá forró vizet és hagyjuk állni fél percig. Szűrőkanállal vegyük ki, hideg vízbe mártva hűtsük le őket, majd hámozzuk meg. A paradicsomokat vágjuk félbe, kanalazzuk ki és dobjuk el a magjukat, majd húsukat vágjuk apró kockákra.

2. A szalonnát vágjuk apróra.

Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, tegyük bele a szalonnát és megkeverve, 5 perc alatt süssük barnára és ropogósra.

3. A sült szalonnát húzzuk le a tűzről, és konyhai papírtörlőn szárítsuk le róla a zsiradékot. Néhány percig hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy mély tálba.

4. Keverjük a szalonnához a paradicsomot, valamint a finomra vágott koriandert vagy petrezselymet. Tegyük bele a fokhagymát, majd a füstízű pácot és a frissen csavart lime-lét. A salsát ízesítsük sóval és borssal, majd fakanál vagy műanyag spatula segítségével keverjük el alaposan.

5. Kanalazzuk át egy tálalótálba, fedjük le fóliával, és tálalásig tegyük a hűtőbe.

A recept íze a füstölt szalonnától és a kereskedelemben beszerezhető füstízű páctól ered. Tejföllel kiválóan illik a héjában sült burgonyához. Még pikánsabbá tehetjük, ha adunk hozzá némi tabasco szószt vagy egy csipetnyi szárított chilipelyhet.
Füstös paradicsomsalsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1590 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Füstös paradicsomsalsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
cikkek