Füstölt hal gyors petrezselyemmártással



Elkészítés:
1. A halat kenjük be 5 dkg vajjal. Melegítsük elő a grillsütőt.
2. A maradék vajat fakanállal keverjük ki a liszttel, hogy sűrű, sima pasztát kapjunk. Ezt hűtsük le, hogy kissé megkeményedjen, majd vágjuk darabkákra.
3. Közepesen forró hőfokon grillezzük a halat 10-15 percig, amikor szükséges, forgassuk meg.
4. Közben melegítsük a tejet csaknem forrpontig. Keverjük bele a lisztes vajdarabokat. Állandóan kevergessük, amíg a mártás felforr és besűrűsödik. 2-3 percig főzzük.
5. Keverjük össze a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselymet, adjuk a mártáshoz és öntsük a halfilékre, vagy adjuk melléjük külön mártásos-csészében. Azonnal tálaljuk petrezselyemmel díszítve. Jól megy hozzá a párolt zöldség.