Füstölt hal gyors petrezselyemmártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt hal gyors petrezselyemmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
4 db füstölt tőkehalfilé
3 dl tej
2 és fél dkg liszt
6 evőkanál lágy vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. A halat kenjük be 5 dkg vajjal. Melegítsük elő a grillsütőt.

2. A maradék vajat fakanállal keverjük ki a liszttel, hogy sűrű, sima pasztát kapjunk. Ezt hűtsük le, hogy kissé megkeményedjen, majd vágjuk darabkákra.

3. Közepesen forró hőfokon grillezzük a halat 10-15 percig, amikor szükséges, forgassuk meg.

4. Közben melegítsük a tejet csaknem forrpontig. Keverjük bele a lisztes vajdarabokat. Állandóan kevergessük, amíg a mártás felforr és besűrűsödik. 2-3 percig főzzük.

5. Keverjük össze a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselymet, adjuk a mártáshoz és öntsük a halfilékre, vagy adjuk melléjük külön mártásos-csészében. Azonnal tálaljuk petrezselyemmel díszítve. Jól megy hozzá a párolt zöldség.

A friss, aromás petrezselyemmártás nagyszerű a karakteres füstölt tőkehallal; de fehér húsú halakhoz és halfasírthoz is illik. Ez a recept gyorsan elkészíthető, ízletes hétköznapi fogást tartalmaz.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Füstölt hal gyors petrezselyemmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1707 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Füstölt hal gyors petrezselyemmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
cikkek