Paradicsomos-ricottás tészta pestóval

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos-ricottás tészta pestóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pesto szósz
35 dkg ricotta sajt
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
50 dkg vastag csőtészta
vagy
50 dkg rigatoni
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).

2. Amíg a tészta fő, forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát aranyszínűre 2-3 perc alatt.

3. Adjuk hozzá a paradicsomot és alacsony tűz fölött pároljuk puhára 3-4 perc alatt.

4. Szűrjük le és tegyük egy nagy, előmelegített tálba. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett ricotta sajtot, a pestót és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsük, majd keverjük össze jól. Bazsalikommal díszítve melegen tálaljuk.

A ricotta sajtot abból a savóból készítik, amely a sajtkészítés során kiválik és megmarad. Így a ricotta természeténél fogva alacsony zsír- és sótartalmú.

Pesto

Pesto
2 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál hámozott, pirított mandula vagy
3 evőkanál pirított fenyőmag
0.5 teáskanál
1.3 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg friss bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. A fenyőmagokat vastag falú serpenyőben, kis lángon 2-3 percig, állandóan kevergetve aranyszínűre pirítjuk, és félretesszük hűlni. A kihűlt, pirított magvakat, a bazsalikomlevelet, a megtisztított fokhagymát, negyed teáskanál sót és a kétféle sajtot turmixgépben 20 másodpercig keverve finomra aprítjuk (1. kép). Az edény falára tapadt darabokat lekaparjuk.

2. Járó motor mellett fokozatosan, egyenletesen vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat (2. kép), amíg sűrű masszát nem kapunk. Ízlés szerint adhatunk hozzá frissen őrült fekete borsot is.

Paradicsomos-ricottás tészta pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4300 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Paradicsomos-ricottás tészta pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
hírlevél