Skót teakeksz karamellbevonattal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Skót teakeksz karamellbevonattal
Adag: 1 tepsi (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg szeletelt mogyoró
1 csipet
25 dkg vaj
13 dkg barnacukor
18 dkg liszt
A bevonathoz:
9 dkg barnacukor
1 evőkanál tejszín
másfél evőkanál liszt
12 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 23 x 23 cm-es tepsit, vagy sütőpapírral kibéleljük.

2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot. Robotgéppel beledolgozzuk a puha vajat. Morzsalékos tésztát kell kapnunk.

3. Lisztezett deszkán összegyúrjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, kissé lenyomkodjuk, és aranysárgára sütjük.

4. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a karamellbevonatot.

5. Lábosba tesszük a vajat, a cukrot, a lisztet és a tejszínt. Kis lángon, állandó keverés mellett összefőzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük.

6. A tésztát meghintjük az apróra vágott csokoládéval, a szeletelt mogyoróval és a kókuszreszelékkel. Ráöntjük a folyékony karamellt, és visszatesszük a sütőbe.

7. További 15-20 percig sütjük, amíg a karamell buborékokat nem vet. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockára vágva kínáljuk.

Skót teakeksz karamellbevonattal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 729 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Skót teakeksz karamellbevonattal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
recepttár