Csőben sült penne édesköménykrémmel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csőben sült penne édesköménykrémmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg penne
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg édesburgonya
ízlés szerint tört szegfűbors
ízlés szerint tört ánizsmag
ízlés szerint tört szegfűszeg
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Az édesköményt megtisztítjuk, leöblítjük és a zöldjével együtt apróra vágjuk.

2. Az édesburgonyát szűrőbe helyezve alaposan lecsepegtetjük, majd kockákra vágjuk.

3. Felhevítjük az olajat, és a zöldséget kb. 10 percig pirítjuk benne. Villával összetörjük, aztán beleszórjuk a fűszereket.

4. Felöntjük az alaplével, és alacsony hőmérsékleten kb. 2-3 percig főzzük. Utána belekeverjük a tejfölt.

5. Előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra. Zsiradékkal kikenünk egy lapos sütőtálat. A tésztát beleterítjük, majd rálocsoljuk az édesköménykrémet.

6. A felfújtat megszórjuk a lereszelt sajttal, és az előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Csőben sült penne édesköménykrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 813 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Csőben sült penne édesköménykrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
vegetáriánus ételek