Káposztaleves

Szvesije scsi

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Káposztaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csontos marhahús
2 db paradicsom
2 evőkanál vaj
2 szem burgonya
ízlés szerint tejföl
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst hideg vízben feltesszük főni. A léről a képződő habot lemerjük, és a húst lefedve, kb. 120 percig gyöngyözve forraljuk.

2. A káposztát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és meghámozzuk, hasábokra vágjuk, szintén beletesszük a húslébe.

3. A gyökereket és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és serpenyőben, a felforrósított vajon kissé megpároljuk, majd beletesszük a levesbe, 20 percig főni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk a babérlevelet, a sót meg a borsot.

4. A paradicsom héját lehúzzuk, a magjait eltávolítjuk, és húsát nyolc darabba vágjuk, kicsivel a főzési idő vége előtt a fővő ételhez adjuk.

5. A húst kivesszük a léből, felkockázzuk, visszatesszük a levesbe. A levest tejföllel kínáljuk.

Káposztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3078 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Káposztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése