Finn rozskenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Finn rozskenyér
Adag: 1 tepsi (2 cipó)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg rozsliszt
1 evőkanál olvasztott vaj
15 dkg búzaliszt
2 és fél dl forró víz
5 dkg vaj
2 teáskanál
2 evőkanál méz
3 evőkanál langyos víz
2 és fél dkg élesztő

Elkészítés:

1. Az élesztőt a langyos vízben feloldjuk. A mézet, a sót és a vajat a forró vízben feloldjuk.

2. A mézkeveréket hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az élesztőt és rozslisztet, az egészet lágy tésztává dolgozzuk.

3. A búzalisztet hozzáadjuk, a tésztát kb. 10 percig gyúrjuk, míg jó nyúlós lesz. Előmelegített, kizsírozott edényben megforgatjuk, míg a tészta a duplájára dagad. Ekkor megfordítjuk, és még 10 percig pihentetjük.

4. A masszából két cipót formálunk, és alaposan kizsírozott sütőlapra tesszük. A tésztát ismételten a kétszeresére kelesztjük (kb. 45 perc alatt).

5. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a kenyeret 30 percig sütjük. Akkor készült el, ha a kérgét megkopogtatva kongó hangot ad. A még meleg kenyér héját megkenjük olvasztott vajjal.

Finn rozskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2483 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Finn rozskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista