Sós lében pácolt csirkemellek grillezve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sós lében pácolt csirkemellek grillezve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ csésze durva szemcséjű
2 db 35 dkg-os csirkemell
2 gerezd tisztított, összenyomott fokhagyma
1 kisebb fej tisztított, vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 db vékonyra szeletelt citrom
1 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika
20 szem fekete bors
¼ csésze barna cukor

Elkészítés:

1. A melleket vágjuk ketté, és tisztítsuk meg a porcogóktól, és a hájtól. Folyó hideg víz alatt öblítsük le, majd csöpögtessük le, és itassuk le róluk a nedvességet papírtörlővel.

2. Készítsük el a pácot. Tegyük a sót, a barna cukrot, a szemes borsot, a chilipaprikát és a babérlevelet egy nagy keverőtálba, majd adjunk hozzá 1 csésze forró vizet. Keverjük kézi habverővel, amíg a só és a cukor feloldódik. Keverjünk hozzá 3 csésze hideg vizet ezután várjuk meg, amíg az egész folyadék szobahőmérsékletűre hűl. Öntsük rá a mellekre, adjuk hozzá a citromszeleteket, a vörös- és fokhagymát. Takarjuk le az edényt, és tegyük 120 percre a hűtőbe, ezalatt egyszer-kétszer forgassuk meg a húsdarabokat.

3. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra. Amikor a grillező sütésre kész, keféljük le és olajozzuk be a rostélyt. Fektessük a forró rostélyra a húsdarabokat, 45 fokos szögben a rostély rácsaihoz képest úgy, hogy mindegyik azonos irányba nézzen. Süssük a melleket 4-6 percig, 2 perc után elforgatva, hogy kialakuljon a gusztusos grillrácsozat. Úgy állapítsuk meg, hogy átsült-e a hús, hogy újjal megérintjük. Ha elkészült, szilárdnak fogjuk érezni.

4. Tegyük a meggrillezett melleket tálra vagy tányérokra, és tálaljuk. Kínálhatunk hozzá pl. grillezett paradicsomot.

Ez a sós páclé nagyon jól illik mindenféle szárnyashoz, a fürjtől a jércén át a pulykáig. A fürjnek csupán 1 órányi pácolás szükséges, a pulykának egész éjszakán át tartó.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sós lében pácolt csirkemellek grillezve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1826 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Sós lében pácolt csirkemellek grillezve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
van itthon