Pisztráng Gárdonyi módra

| Pisztráng Gárdonyi módra receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pisztráng Gárdonyi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg pisztráng
1 dl fehérbor
néhány karika citrom
ízlés szerint
A mártáshoz:
5 dl fehérbor
1 dl tejszín
2 dl tej
10 dkg vaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kibelezett, megmosott, megsózott pisztrángot kivajazott tűzálló tálban, fehérborban, zsírpapírral letakarva kb. 10-12 perc alatt megpároljuk.

2. A Gárdonyi mártáshoz a lisztet megpirítjuk a vajon, felengedjük a tejjel, pici fehérborssal, szerecsendióval, sóval ízesítjük.

3. Kiforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejszínnel dúsítjuk. Végül fehérborral ízesítjük.

4. A pisztrángot tálaláskor bevonjuk a mártással, citromkarikával díszítjük és vajas burgonyát adunk hozzá.

Vajas burgonya

Kép nélkül
300 dkg burgonya
5 dkg
20 dkg vaj

A burgonyát hosszúkás cikkekre vagy nagyobb kockákra vágjuk, sós vízben fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a finomra vágott petrezselymet és ráöntjük a burgonyára. Kissé összerázogatjuk, és azonnal tálaljuk.

Pisztráng Gárdonyi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A Palócföldtől a Tiszáig A Palócföldtől a Tiszáig
(Pallas Lap- és Könyvkiadó)

Különleges látogatásra invitáljuk Heves megyébe az olvasót, hogy betekintést nyerjen e táj ételeibe és esetleg kedvet kapjon megfőzésükhöz is. Heves megye az ország egyik legszebb és legváltozatosabb vidéke. A szőlőt érlelő... bővebben...
Pisztráng Gárdonyi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A Palócföldtől a Tiszáig A Palócföldtől a Tiszáig
(Pallas Lap- és Könyvkiadó)

Különleges látogatásra invitáljuk Heves megyébe az olvasót, hogy betekintést nyerjen e táj ételeibe és esetleg kedvet kapjon megfőzésükhöz is. Heves megye az ország egyik legszebb és legváltozatosabb vidéke. A szőlőt érlelő... bővebben...
szólj hozzá, értékelj