Spanyol narancsíz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol narancsíz
Adag: 1 adag (1.4 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg narancs
11 dl víz
1 db citrom

Elkészítés:

1. Megmossuk, félbevágjuk a (ha kapunk, akkor spanyol) narancsokat. A levüket tálba passzírozzuk. Hozzáadjuk a citrom levét. A narancs- és citrommagokat, illetve a csavarásnál belekerült, keserű, fehér héjdarabkákat tüllzacskóba rakjuk.

2. A narancshéjat - ízlés szerint - vastag vagy vékony szeletekre vágjuk, beletesszük az előkészített edénybe a kipréselt lével és a tüllzacskóval együtt. Felöntjük a vízzel. Úgy 120 percig gyöngyözve főzzük, amíg a narancshéj jó puha lesz, és a lé a felére sűrűsödik.

3. Eltávolítjuk a tüllzacskót, tartalmát a főzőedénybe nyomjuk, elkeverjük a gyümölcslével. Hozzáadjuk a cukrot.

4. Óvatosan felmelegítjük és addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Gyorsan felforraljuk, és körülbelül 15 percen át forraljuk, amíg eléri a forráspontját (105 fok). A felszínén keletkezett habot leszedjük fakanállal vagy szűrőkanállal.

5. Meleg, fertőtlenített befőttesüvegekbe adagoljuk. Lezárjuk, felcímkézzük. Hűvös, sötét helyen több mint egy évig eltarthatjuk.

A gyümölcsíz a citrusfélék héjától lesz különleges, máshoz nem hasonlítható ízű és állagú, de a kemény héjak miatt a főzés kissé hosszabb. A héjak magas pektintartalma miatt a gyümölcsíz kiválóan megszilárdul.
A spanyol narancs a legjobb választás hozzá, mert fantasztikusan ízes.
Spanyol narancsíz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Spanyol narancsíz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
facebook