Málnasodó

| Málnasodó receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Málnasodó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg málna
2 kávéskanál cseresznyepálinka
2 kávéskanál cseresznyepálinka
vagy
2 kávéskanál meggypálinka
A sodóhoz:
3 dkg barna cukor
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. Egy tűzálló edény aljára tegyünk vékony vajaspiskóta lapot. Itassuk át cseresznye- vagy meggypálinkával ízesített, sűrű cukorsziruppal.

2. Rakjuk ki sűrűn a piskótát málnával, és csak közvetlenül tálalás előtt öntsük rá a sodót.

3. A sodóhoz keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, és öntsük hozzá a felforralt tejszínt. Tegyük lábasba, és lassú tűzön verjük habverővel.

4. Hagyjuk kissé kihűlni. Mielőtt ráöntjük a sodót a gyümölcsre, ismét verjük jól fel.

5. Szórjuk meg a tetejét barna cukorral, és néhány percre tegyük be a sütő előmelegített grill-részébe. Mikor a tetején a cukor megolvadt, tálalhatjuk.

Készíthetjük málna helyett eperrel, áfonyával, ananásszal vagy naranccsal is.
Elkészíthetjük a sodót száraz fehérborral is. Ilyenkor a cukorral kikevert tojássárgákhoz öntsük hozzá a bort. A továbbiakban a tejszínes sodóhoz hasonlóan készítsük.

Vajas piskóta

Vajas piskóta
10 dkg vaj
4 db tojás
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 dl tej
20 dkg liszt

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban, robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal.

3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.

4. A krémbe apránként, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát a formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a rácsra borítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tésztát teljesen kihűtjük.

Málnasodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1385 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Málnasodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
van itthon