Csirkesült földimogyorós mártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkesült földimogyorós mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os, filézett csirkehús
½ db citrom leve
ízlés szerint
ízlés szerint cayenni bors

Elkészítés:

1. Elkészítjük a mártást.

2. A csirkedarabokat megsózzuk-borsozzuk, citromlét csepegtetünk rá, és beecseteljük földimogyoró-olajjal.

3. A forró követ felhevítjük, enyhén megsózzuk és ráfektetjük a csirkedarabokat. Ezeket minden oldalról 3-4 percig sütjük.

4. A mártás egy részét tányérokba öntjük "ágynak", a sült csirkehúst erre ráfektetjük, felszeleteljük és a maradék mártással leöntjük.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Földimogyorós mártás

Földimogyorós mártás
10 dkg darált földimogyoró
6 evőkanál földimogyoró-olaj
1 dl tejszín
2 db paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
4 cl tequila vagy
4 cl fehér rum
1.25 dl húsleves vagy
1.25 dl zöldségleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját leszedjük, és feldaraboljuk. A paprikát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, és kis kockákra vágjuk. A chilit (lehet szárított is) megmossuk, kicsumázzuk és apróra összevágjuk.

2. A földimogyoró-olaj felét serpenyőben felhevítjük. Az előkészített hagymát, paprikát, chilit és paradicsomot állandó keverés mellet pároljuk.

3. A darált földimogyorót összekeverjük a tejszínnel, és beleöntjük a serpenyőbe.

4. A puha földimogyoróvajat rummal vagy tequilával a zöldséghez keverjük és leöntjük a zöldség- vagy húslevessel.

5. A földimogyorós mártást néhányszor felforraljuk, még egyszer ízesítjük, és egy mártásos csészébe öntjük.

Csirkesült földimogyorós mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1849 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Csirkesült földimogyorós mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
szótár