Pirított tonhal zöldségekkel

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pirított tonhal zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg zsenge, héjas cukorborsó
2 szál sárgarépa
45 dkg tonhalfilé
2 evőkanál kukoricaolaj
1 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál halszósz
1 teáskanál barna cukor
1 db narancs leve és reszelt héja
1 fej hagyma
17 dkg bébikukorica

Elkészítés:

1. A megtisztított sárgarépát vékony csíkokra vágjuk (1. kép).

2. Az olajat a wokban megforrósítjuk.

3. Beletesszük a cikkekre vágott hagymát, a sárgarépát, a hosszában félbevágott bébikukoricát és a héjas, zsenge cukorborsót. 5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

4. A tonhalat hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük. Ujjnyi vastagon felszeleteljük (3. kép) és a wokba tesszük.

5. 2-3 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hal húsa kifehéredik.

6. Tálban összekeverjük a halszószt a borral, a barna cukorral, a narancs levével és reszelt héjával, majd a kukoricaliszttel.

7. A wokba öntjük, besűrűsödésig főzzük. Előmelegített tálba halmozzuk és azonnal fogyasztjuk. Rizsmetélttel körítjük.

Pirított tonhal zöldségekkel Pirított tonhal zöldségekkel Pirított tonhal zöldségekkel
Tonhal helyett kardhallal is készíthető. Állaga hasonlít a tonhaléhoz, bár kevesebb helyen kapható.
Ha van, pálmacukrot használjunk a távol-keleti ételekhez, autentikusabb, mint a cukornádból készült latin-amerikai barna cukor.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Pirított tonhal zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2199 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Pirított tonhal zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
vegetáriánus ételek