Csőben sült zarándokkagyló

| Sült zarándokkagyló receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csőben sült zarándokkagyló
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész zarándokkagyló
1 db negyedelt citrom
100 dkg durva szemcséjű tengeri só
2 púpozott evőkanál reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál sűrű tejszín
1 és ¼ dl száraz fehérbor
6 dkg vaj
10 dkg apró, finomra aprított csiperkegomba
1 kisebb gerezd fokhagyma
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
4 evőkanál apróra vágott turbolya
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gondosan megmosott kagylókat (konyharuha segítségével) a jobb kezünkkel a munkafelületre szorítjuk, úgy, hogy a lapos héjfél legyen lefelé. Majd hegyes, rövid , de erős kést illesztünk a héjak közé, és a kagyló záróizmát a lapos héjfélnél átvágjuk. A felső héjfelet levesszük, az alsót egyik kezünkkel fogjuk, miközben a késsel a kagyló húsát szürke pereménél körbevágjuk, és kiemeljük a héjból. A fehér kagylóhúsról és a narancsszínű ikráról vagy corailról lehúzzuk a szürkés peremet és eldobjuk.

2. A mogyoróhagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a gombát finomra aprítjuk. 3 dkg vajat megforrósítunk egy serpenyőben, és gyorsan átpirítjuk benne a kagylóhúst, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A mogyoróhagymát és a fokhagymát a zsiradékban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, és további 2 percig együtt pároljuk.

3. Belekeverjük a bort és a tejszínt, felfőzzük, sóval ízesítjük. A turbolyát és a kagylóhúst is belekeverjük a mártásba. A keveréket beletöltjük a kagylóhéjakba, zsemlemorzsával és sajttal meghintjük, vajat forgácsolunk a tetejére.

4. Egy kerek sütőforma aljára vastagon tengeri sót szórunk, ráhelyezzük a kagylókat, és 220 fokon a sütő középső sínjén 8-10 percig sütjük. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk a töltelékre. Bagettet kínálunk mellé.

Csőben sült zarándokkagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1113 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Csőben sült zarándokkagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
könyvek

Kapcsolódó receptek (zarándokkagyló összetevők alapján)