Áfonyás muffin

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Áfonyás muffin
Adag: 1 adag (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg áfonya
8 evőkanál napraforgóolaj
1 csomag vaníliás cukor
1 nagyobb tojás
3 teáskanál sütőpor
25 dkg liszt
15 dkg joghurt
vagy
15 dkg író

Elkészítés:

1. A 12 papír sütőformát a muffinsütő lemez mélyedéseibe helyezzük. Akinek nincs muffinsütő lemeze, az tegyen egymásba két papírformát, és állítsa egy sütőlemezre. A sütőt melegítsük elő 180 fokon (légkeverésest 160 fokon).

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az áfonyát szűrőbe öntjük, és jól lecsepegtetjük (ha konzervet használunk), a levét félretesszük.

3. A tojást egy keverőtálban felverjük. Aztán cukrot, vaníliás cukrot, olajat és írót keverünk bele, az egészet jól összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet is, aztán az áfonyát.

4. A tésztát elosztjuk a 12 mélyedésbe, a sütőben (középen) 20-25 perc alatt megsütjük. Kikapcsoljuk a sütőt, a muffint rövid ideig még pihentetjük benne. Aztán kivesszük a formából, melegen vagy hidegen kínáljuk.

Áfonyás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1602 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Áfonyás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
google+