Sütőben sült édeskömény

Finocchi al forno

| Rakott édeskömény receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sütőben sült édeskömény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál vaj
8 evőkanál reszelt parmezán sajt
8 evőkanál zsemlemorzsa
4 db paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az édesköményről leválasztjuk a külső, fonnyadt leveleket, levágjuk vastag zöld szárát, a zöldjét pedig félretesszük. Hosszában negyedekre vágjuk mindkét gumót, és kiszedjük a torzsáját.

2. Egy fazékban kb. 5 cm magasan sós vizet forralunk. Beletesszük a felnegyedelt édesköményeket, rátesszük a fedőt, és kb. 5 percig főzzük.

3. Közben megmossuk a paradicsomot, és nagyon kicsi kockákra vágjuk. Egy szűrőbe öntjük a megfőtt édesköményt, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (a légkeverésest 180 fokra kapcsoljuk). Előveszünk egy tűzálló tálat, amelyben az édeskömények egymás mellett elférnek. Beletesszük az édesköményeket, rászórjuk a paradicsomkockákat, és megsózzuk.

5. Összekeverjük a zsemlemorzsát a sajttal, a borssal, valamint az édeskömény zöldjével, és az egésznek a tetejére szórjuk. Kis darabkákra vágjuk a vajat, és ezt is rászórjuk az édesköményre.

6. A sütő középső részén kb. 20 percig sütjük. A morzsás keveréknek szépen meg kell barnulnia.

Köretként illik a grillezett húsokhoz vagy halakhoz, fogyaszthatjuk főételként is burgonyával, de meleg vagy langyos előételként is kitűnő választás.

Sütőben sült édeskömény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 971 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Sütőben sült édeskömény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
van itthon