Koktélparadicsomos penne



Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát, míg szép aranybarna lesz 3-4 perc alatt. Vegyük le a tűzről és távolítsuk el a fokhagymát.
2. Adjuk az olajhoz a koktélparadicsomot és magas tűz fölött süssük 5 percig. Sóval, borssal ízesítsük. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
3. Pörköljük meg a fenyőmagot egy kis serpenyőben közepesen magas tűz fölött. Ne használjunk semmi zsiradékot hozzá!
4. Főzzük a pennét, sós, forrásban lévő vízben 7-8 percig, majd adjuk hozzá a spenótot és főzzük tovább al dente (roppanósra).
5. Szűrjük le a tésztát és a spenótot, és adjuk a koktélparadicsomos serpenyőhöz. Magas tűz fölött keverjük össze jól, 2-3 perc alatt.
6. Adjuk hozzá a pörkölt fenyőmagot, frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd tálaljuk melegen.