Koktélparadicsomos penne

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Koktélparadicsomos penne
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg penne
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
25 dkg friss spenót
6 dkg fenyőmag
3 gerezd összenyomott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát, míg szép aranybarna lesz 3-4 perc alatt. Vegyük le a tűzről és távolítsuk el a fokhagymát.

2. Adjuk az olajhoz a koktélparadicsomot és magas tűz fölött süssük 5 percig. Sóval, borssal ízesítsük. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

3. Pörköljük meg a fenyőmagot egy kis serpenyőben közepesen magas tűz fölött. Ne használjunk semmi zsiradékot hozzá!

4. Főzzük a pennét, sós, forrásban lévő vízben 7-8 percig, majd adjuk hozzá a spenótot és főzzük tovább al dente (roppanósra).

5. Szűrjük le a tésztát és a spenótot, és adjuk a koktélparadicsomos serpenyőhöz. Magas tűz fölött keverjük össze jól, 2-3 perc alatt.

6. Adjuk hozzá a pörkölt fenyőmagot, frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd tálaljuk melegen.

A legújabb kutatások szerint a paradicsomban található likopin rendkívül hatásos több különböző rák kialakulásának megelőzésében. A főzéssel nem károsítjuk a likopint, s a koncentrátuma sem csökken.
Koktélparadicsomos penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1950 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Koktélparadicsomos penne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
tippek, fortélyok