Gombák mustáros tejfölmártásban, sült polentával

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombák mustáros tejfölmártásban, sült polentával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál dijoni mustár
40 dkg tejföl
15 dkg laskagomba
15 dkg őzlábgomba
20 dkg kukoricadara
1 evőkanál liszt
4 evőkanál vaj
½ csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
25 dkg ricotta sajt
2 dl tej
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A polentához lábasban felforralunk 400 ml vizet a tejjel és 1 tk. sóval. Beleszórjuk a kukoricadarát, és kis lángon, időnként megkeverve 10-15 percig főzzük. Azután beleforgatjuk a ricottát, és megsózzuk. Egy kb. 30 x 32 cm-es, kiolajozott tepsibe simítjuk és hűlni hagyjuk kb. 60 percet.

2. A hagymákat meghámozzuk, apróra kockázzuk. A gombákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A petrezselymet megmossuk, megszárogatjuk, és finomra aprítjuk.

3. A polentát 16 db téglalapra vágjuk, és adagonként megpirítjuk a felforrósított vajon, oldalanként 2-3 perc alatt.

4. Közben egy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és kevergetve megpirítjuk rajta a háromféle gombát kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a hagymát, és rövid ideig együtt pirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd megszórjuk a liszttel, és lepirítjuk.

5. Azután felöntjük 300 ml vízzel, kevergetve felforraljuk, majd közepes lángon további 5 percig főzzük. Beleforgatjuk a tejfölt és a mustárt, sóval, borssal, valamint egy csipet cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a petrezselymet. A ricottás polentával tálaljuk a gombás ragut.

A gombákat természetesen tetszés szerint felcserélhetjük más fajtákkal is, de a megfelelő ízhatás eléréséhez ajánljuk a fent felsorolt fajták felhasználását.
Gombák mustáros tejfölmártásban, sült polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gombák mustáros tejfölmártásban, sült polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
lexikon