Spárgás tésztasaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárgás tésztasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg friss, tisztított spárga
vagy
1 üveg darabolt spárga
1 csokor citromfű
1 teáskanál olaj
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát darabokra törjük, és az olajjal együtt forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

2. A pulykamellet csíkokra vágjuk. Ha konzervet használunk, a spárgáról leöntjük a levét, amelyet egy külön edényben felfogunk, és lecsepegtetjük.

3. A salátaöntetet összekeverjük a spárgalével, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A saláta hozzávalóit és az öntetet jól összeforgatjuk, és hagyjuk összeérni az ízeket.

4. Tálaláskor a citromfüvet leöblítjük, a leveleit letépdessük a szárról, aztán a salátára szórjuk őket.

Szebb és ízletesebb lesz a spárga, ha a főzővízébe a só mellett citromlét és kevés cukrot is rakunk és csak annyira főzzük meg, hogy "roppanós" maradjon.
A spárgát nyersen daraboljuk fel a kívánt méretűre, mert megpárolva sokkal nehezebb elvágni.
Spárgás tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1948 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Spárgás tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
cikkek