Szarvacskatészta hagymaszósszal

| Szarvacskatészta hagymaszószban receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szarvacskatészta hagymaszósszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 nagyobb fej vékonyra szeletelt hagyma
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 és fél dl száraz fehérbor
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat egy kis serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a vajat és süssük benne a hagymát, míg üvegessé nem válik (5-7 perc). Sóval, borssal ízesítsük.

2. Vegyük le a tüzet egészen alacsonyra, fedjük le a serpenyőt és pároljuk tovább a hagymát, míg karamellás és puha lesz (körülbelül 40 perc).

3. Adjuk hozzá a bort és közepes tűz fölött, folytonos kevergetés mellett párologtassuk el. Majd vegyük le a tűzről.

4. Főzzük a tésztát sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük egy nagy, előmelegített tálba.

5. Öntsük rá a hagymaszószt, szórjuk meg a petrezselyemmel és a parmezánnal, és keverjük össze. Melegen tálaljuk.

A hagyma - akárcsak a fokhagyma vagy a póréhagyma - a liliomfélék családjába tartozik. Fogyasztásuk rengeteg egészségügyi előnnyel jár, kezdve azzal, hogy megelőzi a vérrög kialakulását és csökkenti az artériát eltömő koleszterint. Egyes kutatások szerint a hagymának vérnyomáscsökkentő és rákmegelőző hatása is van.
Szarvacskatészta hagymaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1477 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Szarvacskatészta hagymaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
szólj hozzá, értékelj