Spárgás-kecskesajtos lepény

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgás-kecskesajtos lepény
Adag: 1 sütőforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kecskesajt
25 dkg zöld spárga
1 evőkanál olaj
4 evőkanál tejszín
2 db elhabart tojás
2 dkg apróra vágott mogyoró
1 fej finomra vágott lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű sütőformába nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

2. A tésztát alufóliával beborítjuk és sütőbabbal megtöltjük (1. kép). A tésztát 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

3. A fóliát és a babot eltávolítjuk és további 15 percig sütjük.

4. A spárgát forrásban levő vízben 2-3 percig előfőzzük, lecsöpögtetjük és kisebb darabokra vágjuk (2. kép).

5. Az olajat lábosban felforrósítjuk, puhára pároljuk benne a hagymát, majd a spárgával és a mogyoróval együtt elosztjuk a tésztán.

6. A sajtot, a tojást és a tejszínt elkeverjük, hogy puha masszát kapjunk (3. kép). Sózzuk, borsozzuk és a spárgakeverékre öntjük.

7. Az így elkészített lepényt 15-20 percig sütjük, míg a sajtos keverék meg nem szilárdul. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.

Spárgás-kecskesajtos lepény Spárgás-kecskesajtos lepény Spárgás-kecskesajtos lepény
Mogyoró helyett parmezánt is használhatunk, ezt a sütés előtt szóljuk a lepényre.

Omlós tészta

Kép nélkül
22 dkg liszt
12 dkg vaj
1.2 dl hideg víz
csipet

1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a vajat. Fakanállal összedolgozzuk, apránként belekeverjük a vizet is.

2. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Puhának, de nem ragacsosnak kell lennie, mégis olyan állagúnak, hogy egyben maradjon.

3. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk és 40-50 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A sütéshez a további előírásokat a receptekben találjuk.

Spárgás-kecskesajtos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Spárgás-kecskesajtos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
bevásárlólista