Lávakövön sütött konyakos filé

| Konyakos steak receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lávakövön sütött konyakos filé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 cl konyak
4 szelet 20 dkg-os marhahús
4 evőkanál földimogyoró-olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A marhaszeleteket kézzel kissé összelapítjuk.

2. A földimogyoró-olajat összekeverjük a konyakkal, s ezzel bekenjük a hússzeleteket.

3. A húst (lehetőleg vegyes borssal) megborsozzuk, majd pihentetjük.

4. A forró grillező követ felhevítjük és meghintjük sóval. A marinírozott marhaszeleteket ráfektetjük, és minden oldalról ízlés szerint 3-5 percig sütjük. A pecsenyelét a forró kövön konyakkal meglocsoljuk, és friss bagettel feltunkoljuk.

6. Citromos majonézzel, mustáros mártással és hideg sajtkrémmel kínáljuk.

Mustáros mártás

Mustáros mártás
1 evőkanál csípős mustár vagy
1 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál olívaolaj
0.25 csomó petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

1. A fokhagymagerezdeket és a mogyoróhagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk.

2. A petrezselyem leveleit letépdessük a szárról, megtisztítjuk, és finomra vágjuk.

3. Az olívaolajat a mustárral összekeverjük.

4. Belekeverjük a fokhagymát, a mogyoróhagymát és a petrezselymet.

5. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy mártásoscsészébe öntjük.

Gorgonzolás sajtkrém

Gorgonzolás sajtkrém
5 dkg lágy sajt
1 evőkanál tisztított mandula
0.5 csomó friss bazsalikom
5 dkg lágy vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat, a gorgonzolát és a lágy sajtot összekeverjük.

2. A bazsalikomleveleket letépdessük a száráról, megtisztítjuk, összevágjuk és beleforgatjuk a sajtkrémbe.

3. Csak enyhén szórjuk meg sóval és borssal.

4. Egy tálkába töltjük, a mandulaszeletekkel díszítjük, és a felhasználásig lefedjük.

Citromos majonéz

Citromos majonéz
1 db leve citrom
1.25 dl napraforgóolaj
1 késhegynyi citrombors
2 szál friss citromfű
1 teáskanál csípős mustár
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. A tojássárgáját a mustárral simára keverjük.

2. Kézi mixerrel vagy habverővel az olajat lehetőleg cseppenként beleforgatjuk, míg homogén masszát nem kapunk.

3. A majonézt megsózzuk-borsozzuk, és citromlével, Worcester-mártással ízesítjük.

4. A citromfű leveleit letépjük a száráról, megmossuk, felaprítjuk, és belekeverjük a citromos majonézbe.

5. A mártást tálkába öntjük, és citromborssal megszórjuk.

Lávakövön sütött konyakos filé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2209 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Lávakövön sütött konyakos filé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
tippek, fortélyok