Bulgursaláta cukkinivirággal



Elkészítés:
1. A saláta készítéséhez tegyük a finom vagy közepes szemű bulgurt egy közepes méretű tálba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Majd tegyük félre 60 percre.
2. Csöpögtessük le a bulgurt egy tiszta konyharuhával kibélelt szűrőben, majd facsarjuk ki belőle a lehető legtöbb nedvességet.
3. Tegyük a bulgurt egy nagy salátástálba és adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott cukkinit, a friss citromlét, a pestót, a fenyőmagvakat és 3 evőkanál olajat. Sóval, borssal ízesítsük, és keverjük jól össze.
4. Tegyük a rukkolát külön tálakra.
5. Kanalazzuk a rukkolák tetejére, és hintsük meg pirospaprikával. Díszítsük a cukkinivirágokkal, és locsoljuk meg a maradék olajjal.
Pesto

1. A fokhagymát, a fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a parmezánt durvára vágjuk egy robotgépben.
2. Óvatosan belecsorgatjuk az olajat, és a hozzávalókat sima krémmé dolgozzuk a géppel.