Négysajtos pizza

Pizza quattro formaggi

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Négysajtos pizza
Adag: 1 egész (2 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg pecorino sajt
15 dkg ricotta sajt
1 adag pizzatészta
2 és fél evőkanál olívaolaj
4 kisebb zöld erős paprika
néhány ág zsálya
vagy
néhány ág kakukkfű

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát, hagyjuk megkelni, majd közvetlenül az enyhén beolajozott sütőlapon nyújtjuk ki. A szélei nyugodtan lehetnek egy kicsit vastagabbak.

2. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (a légkeverésest 220 fokra kapcsoljuk). Feldaraboljuk a sajtokat: a mozzarellát, és a gorgonzolát kockákra vágjuk, a ricottát villával szétnyomkodjuk, a pecorinót lereszeljük. Az összes sajtot összekeverjük, és a tésztára szórjuk.

3. A kakukkfű vagy zsálya leveleit lecsipkedjük, a zsálya leveleit csíkokra vágjuk.

4. A sajtra rászórjuk a fűszernövényeket. Sózni csak akkor kell a pizzát, ha semleges ízű sajtokat raktunk rá. Rátesszük a paprikákat, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Kissé beolajozott sütőlapra tesszük és a sütő középső részén, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Pizzatészta

Pizzatészta
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg liszt
1.5 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
ízlés szerint
A gyúráshoz::
igény szerint liszt

1. Egy tálba öntjük a lisztet, és elkeverjük egy nagy csipet sóval és az olajjal. Szétmorzsoljuk az élesztőt, és a langyos vízben felfuttatjuk.

2. A tálban először jól összekeverjük az egészet, utána már könnyebben megy a nyújtódeszkán. Megszórjuk egy kis liszttel, és a tésztát erőteljesen átgyúrjuk, míg szép selymes és sima lesz, vagy amíg a karunk bírja...

3. A tésztagolyót visszatesszük a tálba, letakarjuk egy konyharuhával, és várunk. Úgy 30-45 perc múlva a tészta kb. a duplájára dagad, így készen áll a sütésre.

Négysajtos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Négysajtos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
tippek, fortélyok