Villámgyors tiramisu

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Villámgyors tiramisu
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl erős presszókávé
20 dkg mascarpone
4 evőkanál porcukor
10 dkg habtejszín
másfél evőkanál konyak
vagy
másfél evőkanál rum
A piskótához:
igény szerint babapiskóta
½ dl víz
½ dl erős presszókávé
A szóráshoz:
ízlés szerint kakaópor

Elkészítés:

1. A hozzávalókat kézi habverővel csomómentesre keverem, behűtöm, majd habszifonba töltöm, és a szokásos módon elkészítem a habot. Ha az alapanyagok hűtőben voltak, a kikevert krém egyből mehet a szifonba. Habszifon hiányában a tejszínt felvert állapotban keverem a többi hozzávalóhoz.

2. A babapiskótákat az 50 ml kávéval elkevert 50 ml vízbe mártom, majd a krémmel együtt rétegezve poharakba adagolom.

Közvetlenül tálalás előtt a tetejét kakaóporral megszórom.

Villámgyors tiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámgyors tiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
recepttár