Lazac teriyaki póréágyon

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lazac teriyaki póréágyon
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 és fél szál póréhagyma
123 ¾ dkg lebőrözött lazacfilé
2 ¾ kisebb karikára vágott piros chilipaprika
11 evőkanál kukoricaolaj
2 ¾ evőkanál barna cukor
2 ¾ teáskanál rizsborecet
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál édes szójaszósz
2 ¾ gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A lebőrözött lazacfiiét éles késsel ujjnyi vastagon felszeleteljük (1. kép). Lapos üveg- vagy kerámiatálba tesszük.

2. Összekeverjük a ketchupöt a rizsborecettel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával és a barna cukorral.

3. A halra öntjük (2. kép), beleforgatjuk. Letakarva, hűvös helyen 30 percig pácoljuk.

4. Közben 3 evőkanál kukoricaolajat wokban megforrósítunk.

5. Beletesszük a megtisztított, karikára vágott póréhagymát. Közepes tűzön kb. 10 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hagyma ropogósra sül, de még nem barnul meg (3. kép).

6. Szűrőkanállal kiemeljük és előmelegített tálra halmozzuk.

7. A maradék olajat a wokban megforrósítjuk. Beletesszük a halat a páclével együtt. 2-3 percig sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük és ráfektetjük a póré ágyra.

Lazac teriyaki póréágyon Lazac teriyaki póréágyon Lazac teriyaki póréágyon
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Lazac teriyaki póréágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1774 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Lazac teriyaki póréágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
szólj hozzá, értékelj