Bébicukkini citrusmártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bébicukkini citrusmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg zsenge cukkini
A mártáshoz:
½ db narancs leve és reszelt héja
½ db citrom leve és reszelt héja
1 teáskanál kukoricaliszt
1 teáskanál finomított barna cukor
3 evőkanál zöldségalaplé
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál almaborecet
1 darabka reszelt gyömbér
4 szál finomra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. A cukkinit főzzük meg enyhén sós, lobogó vízben 3-4 perc alatt, hogy éppen megpuhuljon. Szárogassuk le alaposan és tegyük vissza a fazékba.

2. Közben készítsük el a mártást. Tegyünk a kukoricaliszt kivételével minden összetevőt egy kis lábasba és forraljuk fel, néha megkeverve. Főzzük 3 percen át.

3. A kukoricalisztet keverjük el 2 evőkanál hideg vízzel és adjuk a mártáshoz. A mártást folyamatosan kevergetve forraljuk fel, amíg besűrűsödik.

4. A mártást öntsük a cukkinikre és óvatosan melegítsük, rázogatva az edényt, hogy egyenletesen elkeveredjen. Tegyük előmelegített tálalótálra.

E pikáns mártás kellemesen újszerű kiegészítő zöld színű zöldségekhez, de sok más alapanyaghoz is jól illik, így halhoz vagy szárnyashoz is. Magában kellemes mártogató sült hasábburgonyához - ki lehet próbálni burgonya és édesburgonya keverékével is!
Bébicukkini citrusmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2138 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Bébicukkini citrusmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
ételfotó