Brandenburgi káposztás tekercs

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Brandenburgi káposztás tekercs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb fej fehérkáposzta
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
2 teáskanál őrölt bors
2 és fél evőkanál
6 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 és fél dl víz
2 és fél dl tejföl
2 teáskanál halászlésűrítmény
10 szelet szalonna
4 evőkanál kockára vágott szalonna
2 szelet fehérkenyér
2 szelet száraz félbarna kenyér
ízlés szerint darabolt paradicsom

Elkészítés:

1. A káposztát a torzsájánál mélyen vágjuk be, és a szárával lefelé sós vízben a félbarna kenyérrel együtt 30 percig főzzük.

2. Ezután óvatosan vegyük le a leveleit, és 3-4 levélből formázzunk "ágyat", összesen 4 darabot.

3. A darált marha- és sertéshúst sózzuk, borsozzuk, a beáztatott fehérkenyér-szeleteket nyomkodjuk ki, és keverjük bele, az egészet jól gyúrjuk össze.

4. A káposztaleveleken osszuk el a húst, tekerjük fel, és kössük körbe kötözőcérnával.

5. Egy széles lábasban süssük meg a szalonnaszeleteket, helyezzük rájuk a tekercseket, és kis lángon süssük barnára. Adjuk hozzá a vizet, és lefedve 30 percig pároljuk.

6. 20 perc múlva adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot, a tejfölt, a lisztet, a vizet és a halászlésűrítményt. Sóval, borssal, paprikával ízesítsük.

7. A tetejét bőségesen szórjuk meg az aprított petrezselyemmel. Hajában főtt burgonyával tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Brandenburgi káposztás tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Brandenburgi káposztás tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
lexikon