Csokoládéval töltött mogyorós csók



Elkészítés:
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt.
2. A tojásfehérjét robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük a sóval. Apránként beleszórjuk a kristálycukrot, és a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
3. Hablapáttal a tojáshabba vegyítjük a porcukrot és a darált mandulát. A masszát 2,5 cm átmérőjű csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A zsákot megcsavarjuk, hogy szorosan zárjon. A sütőlemezekre egymástól 2-3 cm távolságban csillagokat nyomunk.
4. Megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, s halványsárgára sütjük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
5. Gőz fölött megolvasztjuk megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni.
6. Tálalás előtt két-két mogyorós csókot olvasztott csokoládéval összeragasztunk. (7 napig eltartható.)